CityFab1, de Fablab die digitale productie mogelijk maakt

CityFab1, de Fablab die digitale productie mogelijk maakt

De Stad Brussel en CityDev hebben een nieuw FabLab geopend (samentrekking van de Engelse term fabrication laboratory,  “productielaboratorium”). De FabLab dus een productieatelier waar elke persoon (kunstenaar, ontwerper, ingenieur, ontwikkelaar, klusjesman, student, burger, ...), ongeacht zijn of haar opleidingsniveau, kan komen om te experimenteren, te leren of allerlei soorten objecten te vervaardigen ( artistiek object of ontwerp, interactief object, technisch object, prototype, enz ...). De leden van een FabLab vormen een gemeenschap: ze helpen elkaar, wisselen hun knowhow uit en bouwen samen hun kennis op in open samenwerkingsprocessen die geïntegreerd zijn in het wereldwijde netwerk van FabLabs. Deze plek waar innovatie bruist maakt het mogelijk om de controle over de technologie terug te krijgen door bijvoorbeeld initiatiesessies te organiseren over de zelfconstructie van 3D-printers, opleidingen in 3D-modelleringssoftware of het leren monteren van een computer.

Dit FabLab, genaamd CityFab1, is een geweldige ruimte voor creativiteit en verspreiding van kennis met betrekking tot digitale praktijken in een wereld die door de digitale revolutie ondergaat, revolutie die ook bekend staat als de "vierde industriële revolutie". Deze revolutie zou de economie diepgaand moeten veranderen. Investeren in mensen - inclusief levenslang leren - is een van de sleutels tot het aanpakken van de vele uitdagingen van de eenentwintigste eeuw.

CityFab1 is het resultaat van een partnerschap tussen Stad Brussel, Gial en Citydev en is gevestigd in Brussels Greenbizz, een incubator voor bedrijven en startups gericht op groene, duurzame of milieugerelateerde bedrijven.