E-loket stelt documenten 24u/24u ter beschikking

Voor een stad als Brussel is het een hele uitdaging om de vele aanvragen voor administratieve documenten zoals het attest van gezinssamenstelling te verwerken. Vanaf nu kan de Brusselse burger 5 van zulke documenten onmiddellijk thuis afdrukken, zonder zich te verplaatsen naar het loket.

Elke Brusselaar met een pc die is uitgerust met een kaartlezer voor een elektronische identiteitskaart (eID) en in het bezit van zijn pincode kan op deze manier 5 attesten thuis afdrukken via de website van de Stad Brussel (eloket.brussel.be): de attesten van gezinssamenstelling, leven, nationaliteit, inschrijving en woonst. De attesten zijn wettelijk ook helemaal in orde.

In februari 2016 kunnen op deze manier al 20% van alle operaties aan het loket vanop afstand gebeuren. Wie geen toegang heeft tot internet of niet het juiste materiaal heeft, kan terecht bij de terminals in het Administratief centrum en het verbindingsbureau van Laken. Door deze computerboxen hoeven burgers niet meer in de rij voor het loket te wachten.