Toegang tot internet & opleidingen

Toegang tot internet & opleidingen

Maar liefst 7 openbare computerruimtes (OCR) worden ondersteund door de Stad Brussel en haar Openbaar Centrum voor Maatschappelijk Welzijn (OCMW).

Een openbare computerruimte (OCR) is een openbare ruimte met initiaties en opleidingen internet/informatica en toegang tot het internet. Deze OCR's zijn ontworpen om de digitale kloof in toegang en gebruik te verminderen.

In Brussel werden enkele plaatsen specifiek als OCR in het leven geroepen, zoals BruSurf (dienst Jeugd van de Stad Brussel), Double Click (OCMW van Brussel) en OCR-Bravvo (Bravvo als preventiedienst van de Stad).

Andere OCR's zijn te vinden in openbare bibliotheken (Riches Claires, Laeken, Adolphe Max), een paviljoen voor senioren (Trefpunt S) en een dienst die verantwoordelijk is voor werkgelegenheid en opleiding (Jobhuis).

Verschillende opleidingen, afhankelijk van de locatie, worden aangeboden zoals initiaties surfen en zoeken op internet, e-mail, multimedia, creatie van content op het internet (websites, blogs), en andere opleidingen, workshops en stages.