Winnaars van de Smart City projectoproep 2018

Winnaars van de Smart City projectoproep 2018

Na een eerste succesvolle editie, heeft de Stad Brussel een tweede Smart City projectoproep gelanceerd. 7 projectdragers werden geselecteerd en hebben een financiële steun van de Stad gekregen om hun project waar te maken:

  • Bvba Thingsplay : Het opmaken van een kadaster van de luchtkwaliteit in de straten van Brussel. De sensoren meet de temperatuur, de vochtigheid en microdeeltjes in 2,5 en 10 micron op 50 strategische punten van Brussel en wordt in realtime weergegeven op een kaart van Brussel.
  • Vzw Globe Aroma : ICT opleidingen en aankoop van computers en software voor nieuwkomers en vluchtelingen met artistieke ambities zodat deze hun oeuvre online kunnen beheren alsook digitale kunstwerken kunnen ontwikkelen
  • Vzw Arts & Publics : organisatie van workshops met als doelstelling het ontwikkelen van amateur videospelletjes met betrekking tot het thema van klimaatverandering.
  • vzw Molenbike met hun CoopCycle platform: in tegenstelling tot welbekende leveringsplatformen, is CoopCycle een open source oplossing waarbij enkel sociale en solidaire bedrijven gebruik van kunnen maken.
  • Wessel Kooijman (zelfstandige) : PitchInBrussels is een maandelijks evenement waar iedereen zijn of haar project kan pitchen gedurende 5minuten en kan uitwisselen met het publiek over de pertinentie van het idee (belang van collectieve intelligentie in een Smart City)
  • Digital Leadership Institute : het doel van het « MESS » project is de ontwikkeling van een platform bestemd voor concertgangers in Brussel. Dankzij een 'gamification' element op het platform, wordt er een gemeenschap gecreëerd. Het platform maakt het voor iedereen mogelijk om een concert in Brussel te vinden, afgestemd op zijn of haar muzikale voorkeur (alsook op basis van de geolocalisatie of de prijs van het ticket), of om concerten te ontdekken buiten zijn of haar voorkeur.
  • Vzw Cycloperativa: ontwikkelen van een communicatietool rond de toenemende rol van de fiets in Brussel als duurzaam, efficiënt en aangenaam vervoermiddel